Over mij

Ik zie jou, zie jij mij?

Over mij

Het samenvallen met jezelf in datgene wat je doet, is een bijzonder kado. Ik zie jou, zie jij mij?  Zichtbaar zijn of worden is voor mij altijd synoniem geweest voor hard werken, mijn best doen. Toen ik in aanraking kwam met het systemisch werk gebeurde er iets wonderlijks. Een bedding, rust en vanzelfsprekendheid kwam over mij heen. Alsof ik voeten kreeg die diep geworteld zijn in vele lagen en van waaruit een moeiteloze energie en helderheid zich vrijmaakt.  Mijn ontwikkeling als begeleider laat zich niet omschrijven ‘ als hard werken’ maar als iets dat er gewoon is en waarin ik mag raken aan diepe delen om te onderzoeken wat nieuwe antwoorden en inzichten kunnen zijn.
Mijn hoofd, mijn hart en mijn buik, zijn drie gebieden die kennelijk afhankelijk van de situatie in wisselende samenstelling met elkaar samen werken. 

Mijn persoonlijke proces is erop gericht geraakt om dit drieluik steeds dichter bij elkaar te laten komen. Ik zie dit regelmatig ook bij anderen. Je kunt een heerlijke workshop of verdiepende opleiding gevolgd hebben en daarna in jouw eigen leven in no-time weer in het oude, vertrouwde spoor zitten. Gevoelig voor indrukken, verwachtingen enz. Op dit snijvlak wil ik werken. Omdat ik het zo goed ken, bekend ben met de verwondering maar ook pijn die dat soms geeft.  Inspireren om het onderzoek aan te gaan met jezelf.  Het is misschien wel een van de grootste uitdagingen van deze tijd: bruggen slaan, overbruggen van wat niet meer werkt, niet meer altijd goed voelt naar een nieuwe werkelijkheid.
Tijd om echt in je kracht te gaan staan, tijd om gezien te worden in alle grootsheid en jouw mooiste leven te leiden. 

Het is een persoonlijke missie geworden om met dit werk velen te inspireren en te helpen helderheid te verkrijgen in patronen, persoonlijke talenten en kwaliteiten of juist ondersteunend te zijn in de moeilijkere fasen in iemands leven. Iedereen heeft een eigen, unieke plek, voor mij is de plek als opsteller waarachtig en vervullend.
 
Ik ben gecertificeerd (familie)opsteller en hecht veel waarde aan voortdurende persoonlijke ontwikkeling, al mijn ervaringen daarin neem ik mee om diepere lagen te kunnen raken.
 
Ik werk daarnaast al ruim 25 jaar in het bedrijfsleven als consultant en strategisch beleidsmaker op gebied van kwaliteitsborging, duurzaamheid en circulariteit en veiligheid'.  
 
Mirjam Halkes
 
Reseth - relief - restart!

© 2021 Reseth Opstellingen

Delen